25 junio 2007

QUAN ARRIBA L'ESTIU, ON VAN ELS NENS I NENES?

AMPAS, sindicats de mestres i l’administració estan d’acord: les escoles no són, ni han d’ésser, aparcaments per canalla.

Però, què es fa de nens i nenes quan professors, funcionaris i polítics van de vacances?

Doncs, que cadascú es busqui la vida: ajuntaments, esplais, AMPAs, clubs esportius, empreses de tota mena i un etcètera que no te fi, organitzen tota mena d’activitats per a que els progenitors “col·loquin” la seva descendència a tota mena de preus. Hi han un quants de franc, però, el preus poden anar des dels 30 € per setmana fins els 3.760,00 € (per tres setmanetes).

Les del meu fill amb la Fundació Pere Tarrés valen 360,00 € del 8 al 15/07.

El casal d'estiu que organitza l'AMPA del CEIP Torrent d'En Melis només costa 90,48 € per nen i setmana.

Com diria Trillo: “Si los precios suben es porque los españoles cada vez pueden pagar más”, un símptoma de que “España va bien”.

Es a dir, qui les pugui pagar, pot triar, i qui no pot triar entre la televisió, el carrer o els avis.

Tampoc cal que ens preocupem gaire per aquest petit període d’estiueig que no té res a veure amb l’educació dels infants, doncs n’hi han d’altres problemes més problemàtics al problematitzat mon de l’educació.

Però, d’una banda, tenim les polítiques actives per incrementar la taxa d’activitat de les dones, d’altre les dificultats de les famílies per poder aparcar el nen amb garanties:
  • garanties que es compleix la legalitat, la vessant educativa i l’esportiva amb garanties;
  • garanties econòmiques, doncs, no tothom pot accedir a bona part de l’oferta d’aparcament de nens.

Al igual que guarderies i llars d’infants són part de la política social del govern d’Entesa, calen programes d’activitats pels infants que siguin accessibles a tothom, amb ajuts per a les famílies que no els poden pagar, controlats i supervisats per l’administració.

No calen albergs, ni L’estiu és teu, el que cal és deslliurar a la família del seu paper de desllorigador de l’estat del benestar: tenir cura dels avis i dels nets.

O dit en altres termes: desprivatitzar els ajuts a les famílies.

No hay comentarios: