10 diciembre 2007

JOAN FERRAN S'EQUIVOCA

... a la seva baquetejada entrevista, com s'equivoquen els meus amic Joselito i David F. per que TV3 és la seva i punt: nosaltres ja tenim la tira de diaris i emissores de radio i televisió per estendre el nostre (errat) missatge.

TV3 va néixer per a (re)construir una llengua pública, una llengua que és l'ànima d'una pàtria. I només els patriotes tenen dret a parlar-la a la seva (a les seves s’inclourem Catalunya Ràdio).

Cal construir una nació, i cal una llengua uniformadora, cal uns mitjans que ens l'expliquin i ens digui com som els catalans, com estimem la natura, les tradicions nostrades, els bolets, els masos, els animals...

Cal que ens posin en evidència què i qui es un bon català. Per això no ens podem queixar: no és la nostra, és la seva i nosaltres ja tenim prou amb fer servir la llengua.

Igual que Carod s'equivoca quan parla de despolititzar la llengua i el seu ús, s'equivoquen (ens equivoquem) els que creiem que cal despolititzar TV3.

Aquells que com Salvador Cots van viure aixoplugats de la mamella nacional i que avui són refugiats periodístics de la mamella "condal" fan una acurada crítica I titllen en Joan Ferran d'espanyolista i de voler transformar a TV3 en Canal 9 quan, en realitat, no deixen de ser una versió especulars l'una de l'altra (aquí la prova del nou).

Algú s'ha preguntat:

- Per què La Seva es incapaç de captar espectadors castellano-parlants?
- Per què La Seva no deixar de perdre espectadors?
- Per què La Seva a passat de laudatòria dels governs convergents a fustigar amb duresa el tripartit?
- Per què a La Seva es retrata només un país monolingüe?
- Per què a La Seva no l’interessa la resta d'Espanya?
- Per què a La Seva sí l’interessa Andorra, Sardenya o el sud de França?
- Per què la culpa és d'un "Joan Ferran espanyolista" i no del 52,5% de catalans que es senten espanyols o tan espanyols com catalans?

Per aquesta sí tinc resposta:

















La Seva no és per aquest botiflers.

4 comentarios:

Pere Nieto dijo...

Quan es vol ser equilibrat cal posar tots els plats a la balança. TVE respecta i defensa les altres llengues? RTVE fa una programació de tantíssima qualitat? Si jo vull tenir bons programes i en català i per mitjans públics, on vaig? Sembla que la única televisió no plural sigui TV3. Ho sento no ho comparteixo. Que quedi clar no estic defensant TV3, però no es pot atacar sols allò que no ens agrada. Els criteris d'una bona televisió pública haurien de ser els mateixos a Catalunya, a València, a Espanya o la Xina (com diria el Carod Rovira).

Xava dijo...

Tens raó: La Seva no és la pitjor.

Però, la qüestió no es MAL DE MUCHOS, CONSUELO DE TONTOS, sino que aquella que es gestionada des d'aquí pugui incorpora a tothom sense aquest pre-judici.

Sense tenir les dades, estic segur que els espais infantils de TV són de llarg els més vistos per la canalla sigui quina sigui la seva llengua materna.

M'agradaria que els mitjans públics catalans puguessin superar la barrera ideológica (qué també és lingüística, com reconeix Carod) d'una societat bilingüe. I per aixó cal despolitzar la CCRTV i la llengua.

Pere Nieto dijo...

La nostra realitat és bilingue però no en igualtat de condicions. I ho sento la llengua que està en pitjors condicions és la catalana. Cap govern estatal ha fet una autèntica política de suport al català, gallec, basc ... a mi no m'agraden determinats tícs de TV3 i per tant des del govern hem de poder canviar coses. També et diré que hi ha dos elements que sembla que barregis. Un model social determinat (catalanets de la ceba)i la llengua catalana i castellana. El problema no és la llengua, ja t'he dit que crec que cal apostar per una televisió pública que doni més valor a la catalana, sinó el model que es representa. Jo molt sovint no em sento representat pels programes de TV3 perquè sols representen a un determinat sector social. Si diguessin el mateix però en castellà tampoc em semblaria objectiu. Però el que tampoc m'agrada és que els polítics de partits del govern es dediquin a criticar sols aquella televisió pública que no agrada. Perquè llavors pot semblar que parlem de demanar que ens mimin més i no de la qualitat de la televisió, i això seria trampa. No comparteixo la campanya tan agressiva que han despertat aquestes declaracions, però no comparteixo el punt de vista del Joan Ferran i si de cas que faci una denúncia igual de contundent de que si avui vull veure televisió pública estatal en català sols podré mirar unes notícies al migdia i a la nit potser tampoc em sentiré representat veient una dictadura massa dolça a Cuéntame ...

Anónimo dijo...

Tens carnet socialista, ets militant del PSC amb carnet?