16 abril 2008

JA NO TENIM SED, PERÒ, ESTEM FERITS

Ahir, en Jordi Terrades, diputat al Parlament de Catalunya i cap de la sectorial de Medi Ambient del PSC,
ens va explicar el problema de l'aigua a Barcelona.
La solución tot just l'explicaven en Baltasar i la nova ministre de Medi Ambient, Rural i Marí: l'aigua vindrà del mini-trasvassament de l'Ebre i de l'estalvi d'aigua dels regants, tot sufragat per la clàusula de l'estatut.
Com van prometre Montilla i Zapatero, Barcelona tindrà aigua a la tardor.
Però, estic ferit perque novament em fet tots el "paperina": CiU amb la conya del Roina i la Generalitat convencent-nos que (per terminis) era impossible portar l'aigua de Tarragona i que, a més a més, seria insuficient.

I, el pitjor, el nostre president dient-ho i dient-ho al mitjans.
L'administració catalana i els catalans, en general, sembla que anem "sobrats", que som més llestos, que no ens cal ningú, que donem lliçons. "Que n'aprenguin", que va dir aquell.
Ens fa falta ser més humils, treballar "en equip" amb la resta d'Espanya i de Catalunya, no ser "medalleros" i deixar de donar lliçons de res. Ens cal aigua, ens cal energia i ens sobra dependència del petroli i del gas, del ciments i del turisme.
Ens sobra orgull de ser catalans i ens manca l'orgull de voler aprendre d'altres (Irlanda, Finlandia): l'orgull de l'ètica del treball.



4 comentarios:

Anónimo dijo...

Una matización:

¿Cuanto gastan las dos desaladoras previstas para BCN?

Bien, aceptando 3 kw/h por cada m^3 de agua desalada (jua.. jua.. el ministerio siempre calcula de 5 kw/h para arriba... pero bueno), tendríamos que algo que depura 60 + 10 hm^3/año gastaría:


70 hm^3 = 70 X 1.000.000 m^3/hm^3 = 70.000.000 m^3

Por cada uno de estos 3 kw /h

210.000.000 kw/h = 210.000 Mw/h = 210 Gw/h

210 Gw/h ala... ahora a buscar donde producirlo ya que un aerogenerador de los gordos puede producir entre 0,5 y 2 Gwh anuales de forma razonable:

http://www.windpower.org/es/tour/wres/annu.htm

Anónimo dijo...

Es decir... con entre (dependiendo donde los pongan) 100 o 400 aerogeneradores se podría sufragar energéticamente las desaladoras.

Anónimo dijo...

En el caso de querer hacerlo con nucleares que sepamos que las nucleares catalanas pueden producir con facilidad 25.000 Gwh en un año así by the face... aunque claro, hay razones objetivas para no apostar todo a lo nuclear.

Xava dijo...

Ese es un debate que hayque reabrir en España: ¿de dónde va a salir la energía que necesitamos y que no sólo no emita CO sino que además nos permita liberarnos de las plantas que queman gas o petroleo o carbon?