28 abril 2007

JA HA COMENÇAT A LA CAMPANYA A LA XARXA

La campanya per Barcelona ja ha començat a la xarxa, que sempre va una mica per endavant. No hi ha restricció que pugui amb ella.

En CiberJoselito ha creat la finestra d’Horta-Guinardó a la campanya:
Blog de les candidates d'Horta-Guinardó a l'ajuntament de Barcelona

No sé que pensa ell, però, el debat de les idees fa temps que va abandonar els carrers, ateneus i altres construccions tradicionals de l’esquerra i va defugir cap a les universitat, els diaris i (pel gran públic) la tele, amb totes les limitacions que ens ofereixen tant el nostre infra-format, hiper-elistista, funcionaria i classista cos universitari com els unidireccionals mitjans d’informació de masses.

Les darreres eleccions tant als Estats Units com a França han posat de relleu la importància del web per a la mobilització dels electors i (per sobre de tots) els “gate keepers” o influenciadors, líders d’opinió o mobilitzadors de vots.

Encara que a España anem sempre amb 10 anys de retard, com l’anàlisi de Xavier Peytibi a Socialdemocracia.org demostra, a Catalunya sempre portem 1 any per endavant a España (o això sempre volem creure els catalans), la ciber-campanya a Barcelona es mostra molt activa.

En CiberJoselito, en el seu post sobre la blogosfera socialista a Gràcia, obre la porta a d’altres companys que ja han posat en marxa la campanya per a la reelecció d’en Jordi Hereu:

http://meritxellbatet.blogspot.com/
http://www.albertbatlle.blogspot.com/
http://alexmasllorens.blogspot.com/
http://elsterrats.blogspot.com/
http://pepgorgori.blogspot.com/
http://guillemespriu.blogspot.com/

La meva opinió és que per primer cop, i ara va de debò, la cibercampanya pot tenir una influència seriosa en el resultat, més que l’anàlisi univariable del “mercat de vots” dels partits polítics als que ens tenen acostumats els nostres insignes universitaris i “demés” il·lustrat rectors polítics.

No hay comentarios: