04 mayo 2007

FOTOGRAFIAS ELECTORALES

La “imaginería” electoral mereix un estudi apart a qualsevol universitat del món. Però, la del meu partit a les darreres eleccions al parlament de Catalunya era “para darle de comer a parte”: el nostre candidat, poc conegut i titllat de gris pels mitjans, era presentat en blanc i negre en fotos desenfocades.

Això sí, les fotografies eren genials.

Així, la sorpresa per la nova campanya d’en Jordi Hereu ha estat majúscula:

un collage naïf de persones per posar en joc la seva principal avantatge: la proximitat amb la gent. I persones que conec (algunes): el fill de la Carme, la meva estimada Cristina, en Jordi Escoin, en Gimeno, l’Eduardo Vicente, i molts (molts!) d’altres amb els que no acabaríem mai aquest llistat.
Però, vui destacar com per una vegada, la campanya electoral (tècnicament només pre-electoral) s’ha omplert de gent.

M’agrada molt en contraposició a les campanyes alienes, com la molt campanya menstrual d’en Portabella (llegiu el “desparrame” de’n Jose) o la de’n Tintin-Trias (una altre encert: barreja de botox amb canes que desconcentra).

Fotogràficament, inclús la ma de photoshop que ha fet a Hereu més naïf m’agradat.

Espero que no sigui “amor militante”.

1 comentario:

Pere Nieto dijo...

A mi el vostre cartell no m'acaba d'agradar, però entenc que el missatge que vol transmetre és més encertat que el de "gris gestor" que se li va fer a Montilla a les darreres eleccions. També és cert que poder trobar gent coneguda és un "guinyo" pels que coneixem gent. Jo també estic pendent del Blog del Jose per veure què dieu del cartell de la Imma Mayol.

Salut.