13 septiembre 2007

POLITIQUES SOCIALS D'ESQUERRA I ORGANITZACIÓ DE L'ESTAT

Quan sigui gran vui ser Solbes: ja tinc la seva panxa i ara em vui deixar barba.

Davant l'esquerrana cavalcada d'alguns polítics del govern d'Espanya i d'Andalucia, ens ha sortit en Solbes, que com tants socialdemocrates de pro, fent preguntes inconvenients:

- Per qué el govern central interfereix en les competències traspassades? L'autonomia de les comunitat autòmes tè que ser de la despessa i aquesta no pot ser ordenada pel govern central sense vulnerar el principi de subsidarietat i l'organització que ens hem donat: ens arrisquem a disposar d'un govern central que recapti impostos (cada vegada menys perque no tindrà on gastar-los) i decideix quines obligacions de despessa tenen que assumir ajuntaments i comunitats autònomes. Aquestes propostes es tenen que consensuar amb les administracins titulars de les competències (Solbes dixit).

- Són sostenibles aquestes mesures? Es a dir, una comunitat que reb (amb tota justícia) la part del lleó de les subvencions estatals, dels fons de cooperació inter-territorial, no pot unilateralment ampliar drets (amb despesa) a costa de rebre més i millors subvencions per a nous drets. Peró, les preguntes són: és sostenible en el temps la subvenció de la vivenda a la classe mitja? (Solbes dixit). I la meva és, tant bé tenim els serveis públic (sanitat, educació, infraestructures) com per a invertir en nous?

No hay comentarios: