26 octubre 2006

DIA 10: DEBAT AMB LA COORDINADORA D'ENTITATS D'HORTA-GUINARDO

L'acte estrella de la nostra agrupació ha estat aquesta reunió amb la Coordinadora d'Entitats, que no han organitzat cap discurs per a cinc candidats: la concurrència pregunta i els candidats dels partits contesten.

Pel PSC ha vingut en Toni Comin (de CpC) i ens ha recordat el compromís de CpC de no ser a cap govern amb CiU.

Des de CiU ha vingut un magnífic representant (Jaume Angerri, 34 a la llista, economista i ex-director general de comerç) que ha realitzar el paper que esperem sempre del convergents: arrogants, sobrats, "toreros". I es que som uns desagraïts que no saben apreciar tot el que han fet pel país.

Una altra anècdota: el representant d'ERC ha anat tard (s'havia disculpat), que és el destí dels republicans catalans (anar sempre amb el pas canviat).

El debat ha estat interessant: s'ha parlat de la llei de dependència, de les escoles bressol, de la privitatització de la sanitat, d'immigració, de l'endeutament de la Generalitat i de l'increment dels seus pressupostos. Els representants de l'esquerra (i en Toni Comin ho ha fet extraordinàriament be) han parlat del resultat del tres anys de govern tripartit.

Però, jo el que vull destacar és el reconeixement del mal govern que en Jaume Angerri a reconegut:

Si al 2003 hi havia dèficit va ser perquè "crèiem que s'incrementarien els ingressos" en els propers anys: això semblava un "ara que venen eleccions farem del pressupost una eina electoral i quan tornem ja anirem a demanar a Madrid".

Aquest us patrimonialista de la política, aquesta superioritat moral que traspuen (en Mas, Angerri o el mateix imparcial Xavier Sala i Martín) són el que cal eradicar de la política: la democràcia posa al mateix nivell el meu vot i els dels ex-directors generals.

Per cert, avuí també hi havia enquestes: el CIS ha publicat la seva, encara que són dades de fa ja 2-4 setmanes i no aporten res.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Cal dir que no va ser "una reunió amb la Coordinadora d'entitats del Guinardó"

La Coordinadora va organitzar un acte per tal que la gent del barri, tot i que es van convidar altres entitats del districte, podés preguntar als candidats i, després exposar el seu programa.

També cal afegir que el representant del PSC-CPC també va arribar tard com el d'iniciativa i convergència.

Vull afegir el nom dels altres candidats que, personalment, també tenen dret a ser citats:

Per CiU Jaume Angerri i Auberni (nº 33 a la llista)
per ERC Oriol Amorós (nº 9 a la llista)
Per ICV-EUA Mercè Civit (nº 8 a la llista)
Pel PP Carina Mejías (nº 7 a la llista i segons Toni Millet una dona maquíssima)
Pel PSC-CpC Toni Comín (nº 22 de la llista).

Cal afegir també que al final van preguntar més des dels partits que la gent del barri.

Pedro dijo...

Tu realment trobes bé el que va fer en Montilla d'amaneçar en Sala Martín de xivar-se a Godó o només ho fas veure?
És cinisme o el teu sectarisme t'impedeix veure que s'ha de ser educat?